Wednesday, January 25, 2006

Szar fordítók, alkoholok, teák

Egy rossz fordítás olyan, mint egy gát. A megértés, ahogy olvasok, rohan előre a sorokkal, nem akad meg, mert jó a szövegértésem, de amikor át akarok rohanni egy olyan kifejezésen, amit rosszul fordítottak és értelmetlenül, mintha valami kerítés akadna bele a ruhámba, és ugrás közben rántana vissza, le a földre, ahol aztán percekig azon küszködöm, hogy kiszabadítsam magam és rájöjjek, mi volt az, amibe beleakadtam.

Két sör és egy vodka.
Vagy mondjuk két vodka és egy sör.
Esetleg három sör. De akkor sokat kell pisilni.
És semmiképp sem három vodka. Mert valamivel le kell öblíteni.

Lassan kialakul, milyen alkoholt viselek el hosszú távon is, szívesen is. A sört régebben utáltam – most az az egyetlen, amit bármikor képes vagyok inni (ha nem valami nagyon asztali jellegű. Van asztali sör is, ha asztali bor létezik? Hmm. Költői kérdés. Nyilván van, hiszen mi más lenne az a sok nagyonszar sör?). A vodkának meg nincs különösebb íze. Ugyanis a tömény alkoholok nagy részének rossz tulajdonsága, hogy van ízük. Mondjuk édes. Vagy gyógynövényes. És a gyógynövény ízű dolgok ama bizonyos (sok szempontból katasztrofális, de visszatekintve mégis fontos) tardosi edzőtábor óta hányingert keltenek bennem. Mondjuk a Szt. Hubertus és az összes kommersz likőr. És a whisky is. Ja, ki ne felejtsük a Colgete Herbal fogkrémet.
Tehát ezért. És azért pont ennyi, mert pont ennyitől leszek tartósan jókedvű, de még elég beszámítható. Ha hozzáadunk még egy sört vagy vodkát, akkor már táncolós-vigyorgós-flörtölős kedvem lesz. Ami szintén nem rossz. :)

Miért van az, hogy úgy érzem, kissé ritkán bulizom? Pedig épp nemrég.. De mégis. Az ilyen szervezett bulikon egyszerűen nem áll rendelkezésemre elég idő, hogy leigyam magam. Versenyeznem kell az álmossággal, különben levadász egy altatólövedékkel. Gyorsan kell innom, nehogy még előtte bealudjak ^^



Vadcseresznye
Ír krémlikőr
Krémes eper
Csoki&Tejszín
Mesekunyhó
Mint After Eight
Üzbég tea
Grillázsos zöld tea
Teák. Kicsit édesszájú vagyok? ^^ Kicsit.

Szilva
Dinnye
Erdei varázslat
Gyümölcsteák. Amiket – mint rájöttem – csak szobahőmérsékleten szeretek, teljesen ízesítés nélkül. Esetleg egy kis kristályos mézzel…
De mért kell mindbe hibiszkuszt tenni??? Há' hülyék ezek?


Szerezzen nekem valaki jazz-zongoristát. Én jazzzongora-játékot [na, hogyan kéne helyesen leírni?] akarok hallgatni. Most.

No comments: