Wednesday, March 15, 2006

Reklámok

Asszem, azok a reklámok nyerik el tetszésemet, amik függetlenül attól, amit reklámoznak, értékeket közvetítenek. Pozitív értékeket. És azokat utálom nagyonnagyon, amik lehangolnak, és amik negatív értékeket mutatnak mérvadónak. Példának okáért az egyik kedvenc reklámom a Nescafé-é. Mert a villamosokon és egyéb járműveken olyan plakátokat raknak ki, amik az embereket gondolkozásra késztetik. Logikai fejtörők. És azt mondják, hogy igen, gondolkozzál fiam, mert azért van agyad, hogy fejleszd. Másik előny, hogy a birkafejedet levetheted arra az időre, amíg a válaszon gondolkodsz és a plakátot nézed. Nem kell azon igyekezned, hogy senki szemébe bele ne akadjon a tekinteted.
Van még egy kedvencem, bár a terméket nagyon utálom (amúgy a kávét se szeretem): a Coca Cola reklámja. Optimizmus. Igen. Ez kell. "Nézz körül. Biztos tetszel valakinek" "Itt legalább nem esik." És tényleg. Mosolyogj :)


És mindkettőre van ellenpéldám is: "Az igazi márkákban vakon megbízhat." Mivan bazmeg??!! Neeem, nem kell megnézni, mit veszel meg, hiszen ez egy igazi márka, csak jó lehet és egészséges, szóval vegyed meg MOST! Faszom. Ez meg a gondolkodás ellen uszít. Nem, nem bízom meg valamiben azért, mert Nestlé. Meg nemtommi. Azt sem tudom, mit reklámoz. Egy egész csoportnyi terméket.
"Rosszabbul élünk, mint négy éve." "Na, ezt jól megcsinálták." Gyűlölöm a Fidesz összes plakátját. Tele van velük a város, kurva nagyon, kurva sok helyet foglalnak, és elbasszák az ember kedvét; ha nem azért, mert valaki elhiszi őket és belegondol, hogy tényleg, milyen szarul is élünk, akkor azért, mert eszébe jut, hogy a f*szom ezekbe a k*csög politikusokba, hogy össze-vissza hazudoznak és egymást mocskolják ahelyett, hogy politizálnának. Ha eddig nem voltam rosszkedvű, erősen küzdenem kell magammal, hogy ne legyek ideges egy ilyen plakát miatt. Minek rakták ki ezeket?? Ennyire nem hülyék az emberek.
Egyáltalán, azt hiszik, hogy az alapján kapják a szavazatokat, hogy milyen jól kampányolnak? Szerintem az alapján, amit csinálnak. Vagy legalábbis az okosabbja ez alapján szavaz, asszem. Meglátjuk.

No comments: